Oletko tekijä tai tuleva yhteistyökumppani? Ole yhteydessä meihin.

Hankintaosaaja luo vahvan pohjan projektille

Uratarinat

Hankintajohtaja Ari Männistö on kokenut rakennusalan ostaja, jolla on valmiita kontakteja myös kansainvälisillä peliareenoilla.

WestGroupin osakas ja hankintajohtaja Ari Männistö on joukkuepelaaja, joka nauttii verkoston rakentamisesta ja uusista kontakteista. Alajärveltä kotoisin oleva entinen pesäpalloilija on parhaimmillaan, kun businessmaailmassa pelataan livenä – kasvokkain yhteisen pöydän ääressä.

– Toki jo valmiita asiakassuhteita on helppo hoitaa myös verkon välityksellä, mutta uusissa tilanteissa kohtaamisen tuomalla tunteella on vahva merkitys. Ensivaikutelma voi olla ratkaiseva tekijä kaupan kannalta puolin ja toisin, hän pohtii.

Arilla on tradenomin koulutus, hän suoritti alemman AMK-tutkinnon Seinäjoen ammattikorkeakoulussa ja myöhemmin ylemmän Vaasan ammattikorkeakoulussa. Hän on huomannut, että kaupallinen osaaminen insinöörivaltaisella alalla on vahvuus.

– Ostamisessa korostuvat sosiaaliset taidot, lisäksi on osattava nähdä kokonaisuuksia. Merkittäviä ostopäätökseen johtavia tekijöitä ovat saatavuus ja toimitusvarmuus, toki edellytän myös laadukkuutta, hän listaa.

Ari on ehtinyt hankkia kannuksensa rakennusalan hankinnoista, sillä hän on työskennellyt vastaavissa tehtävissä kymmenen vuotta. Tuona aikana hän on solminut myös kansainvälisiä kontakteja ja muun muassa Baltia on tullut tutuksi.

Joukkuepelillä uusiin voittoihin

Kun WestGroupin tiimissä on saatu kauppa kotiin, on Arin vuoro astua peliareenalle.

– Minun tehtäväni on tuoda johtoryhmän yhteiseen pöytään oma näkemykseni ja osaamiseni hankinnoista.

Ari neuvottelee kuhunkin kohteeseen materiaaliostot ja aikataulut, näin tarvikkeet ovat oikeaan aikaan oikeassa paikassa. Luonnollisesti koko rakennushankkeen pyörittämiseen tarvitaan monia WestGroupin ammattilaisia.

– Meillä on töissä tosi hyvä joukkuehenki, olemme hioutuneet nopeasti yhdeksi joukkueeksi. Tärkeän panoksensa tuo myös oma insinööritoimisto AlphaP, se on selvä strategiaetu kovassa kilpailussa.

Vaasassa asuvan entisen lukkarin ja kolmospolttajan sydän sykkii yhä kansallispelillemme. Ari toimii nykyään pelinjohtajana Vaasan Mailan tyttöjoukkueessa, jossa pelaa hänen 11-vuotias tyttärensä. Lisäksi miehen vapaa-aika kuluu metsästyksen ja golfin parissa.