Oletko tekijä tai tuleva yhteistyökumppani? Ole yhteydessä meihin.

Kiireapulaisesta kuoriutui kirvesmies

Uratarinat

Ajoneuvoasentajaksi opiskellut Teemu Kuusisto lähti seitsemän vuotta sitten rakennuksille kiireapulaiseksi ja jäi töihin sille tielle. Vuosien varrella hänestä on kehittynyt myös taitava betonimies.

Vaasan Vähästäkyröstä kotoisin oleva kirvesmies Teemu Kuusisto vaihtoi WestGroupille töihin, kun sinne valittiin Toni Uusi-Pohjola toimitusjohtajaksi. Hän tuumi, että entisen hyvän pomon vanavedessä kannattaa jatkaa.

– Olen tyytyväinen nykyiseen työpaikkaani WestGroupissa. Meillä on tosi mukava porukka ja hyvä työilmapiiri, hän kehuu.

Parhaillaan Vaasan Hartmanin laajennuksen parissa työskentelevä Teemu tykkää, kun työ on selkeää ja asiat hoituvat vauhdilla. Hänestä kaikki rakentamisen vaiheet ovat mielenkiintoisia, mutta parhaimmillaan hän on, kun tehdään perustuksia.

– Tunnen betonihommat omakseni, niissä olen tosi hyvä, hän pohtii.

Teemusta uudisrakentaminen on parasta, sillä homma etenee normaalisti ilman isompia yllätyksiä.

WestGroupin rakentamiskohteet ovat tähän mennessä olleet paljolti liikerakentamista ja erilaisia halleja. Teollisuusrakentamisessa ja urheilurakentamisessa on paljolti samoja elementtejä, vain käyttötarkoitus on eri.

Tiivis oma työporukka

Nykyään on rakennusalan yrityksissä vallalla käytäntö, että suurin osa rakennustyömaista hoidetaan aliurakoitsijoiden avulla. WestGroupilla on omia raudanlujia ammattilaisia Teemu mukaan lukien neljän kirvesmiehen tiimi.

Ammattitaitoisen kirvesmiehen ominaisuuksia ovat Teemun mukaan ahkeruus, pätevyys ja kova työmoraali.

– Hyvällä työasenteella pärjää pitkälle, hän vakuuttaa.

Edelleen Vähässäkyrössä asuva kirvesmies on tyytyväinen nykytilanteeseen. Työtä on riittänyt hyvin ja yrityksen tulevaisuus näyttää valoisalta.

Ajoneuvoasentajan tutkinnosta ei tässä työssä ole ollut kovinkaan paljon hyötyä, mutta harrastuksessa kyllä. Vapaa-aikana Teemu harrastaa crossimopoilua, ei kilpailumielessä vaan ihan omaksi huvikseen. Metsässä mopolla kurvaillessa mieli virkistyy tulevaa työviikkoa varten.