Oletko tekijä tai tuleva yhteistyökumppani? Ole yhteydessä meihin.

WestGroup antoi vauhdikkaan alun uralle

Uratarinat

Timo Mäkitalo ei opiskeluaikana osannut edes haaveilla, millaiseen työhön hän pääsisi heti valmistuttuaan. WestGroup on antanut nuorelle insinöörille mahdollisuuden, jossa saa näyttää kykynsä hahmottaa isoja kokonaisuuksia.

Isojoelta kotoisin oleva Timo Mäkitalo suoritti Kauhajoella kaksoistutkinnon eli lukion lisäksi rakennusalan perustutkinnon. Armeijan ja reserviupseerikoulun jälkeen hän meni opiskelemaan

Vaasan ammattikorkeakouluun.

– Valmistuin AMK insinööriksi vuonna 2019 ja pääsin heti töihin 24-vuotiaana WestGroupille. Olin ensin työmaainsinöörinä keräämässä työnjohto-oppia, mutta nopeasti siirryin vastaavan työnjohtajan tehtäviin.

Parin vuoden aikana Timo on ehtinyt tehdä vastaavana työnjohtajana myös isoja kohteita, kuten kvr-urakkana 2958 neliön Vaasan Puuilon myymälärakennuksen sekä Kivihakaan 1800 neliön padelkeskuksen.

– Tapaamme käydä työkaverini Aleksin ja avovaimojemme kanssa pelaamassa firman vuoroilla padelia hallissa, jota olen ollut rakentamassa mahtavien yhteistyökumppanien kanssa. Se tuntuu tosi hienolta.

Timolla on työn alla jo toinen padelhalli, se valmistuu Vaasan Klemettilään. Hänestä kvr-urakat ovat parhaita, sillä niissä hän voi hyödyntää kykyään hahmottaa isoja kokonaisuuksia.

– Pidän asioiden sovittamisesta yhteen, unohtamatta pienintäkään yksityiskohtaa, niin että kaikki toimii. Sen sijaan saneerauskohteet ovat siinä suhteessa haastavia, kun ei koskaan voi tietää, mitä purettavien rakenteiden sisältä löytyy.

Mukana vahvassa kasvutarinassa

Kerran lotossa yhden numeron sivuun seitsemän oikein tuloksesta veikannut on sitä mieltä, että työpaikka WestGroupissa on täysiosuma.

– On ollut mielenkiintoista nähdä yrityksen kasvu ja että olen saanut antaa oman panokseni siihen. Minusta niin työssä kuin elämässäkin on oltava aina tavoite, johon pyrimme. Olen ajatellut sen niin, että esimerkiksi laivassa, jossa niin kapteeni kuin miehistökin tietävät yhteisen tavoitteen ja kaikki ovat valmiita antamaan oman panoksensa sen saavuttamiseen, on tavoitteeseen pääseminen hyvin todennäköistä.

Timo arvostaa johtajana rehellisyyttä ja että hommat hoituvat turvallisesti ja suunnitelmallisesti.

– WestGroupilla pidän siitä, että meillä ollaan avoimia ja työkavereilla on asenne kohdillaan. Heidän kanssaan on ilo työskennellä päivittäin. Huumoriakin löytyy sopivasti.

Vanha sanonta ”työ tekijäänsä opettaa” pätee täälläkin.

– Kun olen saanut seurata kovan tason osaajia yrittämisen tiellä, olen saanut hyvät eväät tulevaisuuteen, tuli eteen sitten mitä vain.